Accessibility Tools

Skip to main content

Advents-Kekse

Advents-Kekse

Zutaten

300 g Backfein Weizenmehl
100 g gemahlene Haselnüsse
100 g Zucker
2 Eigelb
1 Prise Salz
Mark einer Vanille-Schote
200 g Butter
100 g kandierte Kirschen
Staubzucker

Zubereitung

Aus Weizenmehl, Haselnüsse, Zucker, Salz, Eigelb, Butter und dem Mark der Vanille-Schote einen Mürbteig zubereiten und 1 Stunde kalt stellen.
Danach Teig ausrollen und mit einer runden Form Kekse ausstechen.
In die Mitte eine halbe Kirsche setzen und im Backofen bei 200 Grad etwa 12-15 Minuten backen.
Abkühlen lassen und mit Puderzucker bestreuen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.